Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do světa práce (KSV / UPBM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / UPBM - Úvod do světa práce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazenaHarmonogram přednášek je praktický: nácvik přijímacího pohovoru, výběr správného inzerátu. Dále poznání teoretických znalostí (pravidla pro psaní strukturovaných životopisů, jaká jsou práva a povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele apod.). Sebepoznání - studenti si vytvoří představy o svých možnostech a potřebách ve vztahu k postavení člověka na trhu práce. Základy komunikace mezi lidmi, získání dovednosti komunikovat. Studenti si uvědomí možnosti dalšího uplatnění, vstup na trh práce, zvládnutí technik jednání s potencionálním zaměstnavatelem, potřebné znalosti o službách pracovních úřadů, informační základní ekonomické a právní normy, znalost základních pracovně-právních vztahů.

Získané způsobilosti

Orientace ve světě práce, sociální problematika a vztah zaměstnanec a zaměstnavatel, pracovní prostředí a pravidla.

Literatura

Kříž, P.:. Kdo jsem, jaký jsem. AISIS, Kladno 2005. Feřtek, T.:. Ředitelská kuchařka. AISIS, Kladno 2002. Valenta, J.:. Učíme se komunikovat. AISIS, Kladno 2005. Valenta, J.:. Učit se být. Témata a praktické metody pro osobnostní a sociální výchovu na ZŠ a SŠ. ASIS, Kladno 2003. Rámcový vzdělávací program pro ZV. Věstník MŠMT, sešit 1/2005, s. 31 - 108. Reifová, I.:. Slovník mediální komunikace. Portál, Praha 2004.

Požadavky

Příprava vyučovací jednotky se zaměřením na tématický celek.

Garant

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.

Vyučující

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.