Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k občanství (KSV / VO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / VO - Výchova k občanství, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na seminářích studenti připraví a budou následně prezentovat konrétní vyučovací jednotku, která je podmínkou pro udělení zápočtu. Jednotlivé tématické celky budou zaměřené na stav současné společnosti národní identitu, rizika a současné výzvy v prostředí multikulturalismu. Aktuální jsou otázky globalizace, které jsou spojované s aspekty sociálními, ekonomickými, politickými a etickými. Vztah společnosti a náboženství, vliv společnosti na lokální společnosti, význam nových náboženských hnutí.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je schopen vytvořit vlastní názor na evropské občanství a národní identitu. Porozumí významu multikulturní společnosti a tolerance.

Literatura

Staněk, A.:. Výchova k občanství a evropanství. Nakladatelství Olomouc, Olomouc 2007. Dopita, M., Staněk, A.:. Výchova k občanství vrámci školního vzdělávacího programu. UP Olomouc, Olomouc 2006. Piťha, P. a kol.: Úvod do výchovy k občanství. Praha. 1992. Piťha, P., Helus, Z. Návrh a pojetí Obecné školy. Praha. 1994. Piťha, P., Helus, Z. Návrh pojetí Obecné školy. Praha. 1993. Shennan, M. Teaching about Europe. Council of Europe. 1991.

Požadavky

Znalost RVP pro základní školy.

Garant

Marek Šmíd

Vyučující

Marek Šmíd