Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy politologie (KSV / ZPOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ZPOX - Základy politologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZMĚNA OBSAHU VYHRAZENA1.Společenské vědy - politologie2.Politický systém3.Demokracie přímá a zastupitelská4.Politické strany5.Volební systémy6.Politický systém Spolkové republiky Německo, kancléřský model7.Systémy politických stran8.Politický marketing9.Politický systém a zájmové skupiny; Politická sociologie10.Politický systém Velké Británie11.Politický systém USA12.Politický systém Francie13.Přímá akce v politice, extremismus, Korupce14.závěrečné shrnutí kurzu, evaluace

Získané způsobilosti

Obsáhnutí základní terminologie politické vědy, seznámení se základními komponenty demokratického politického systému. Schopnost rozlišit základní demokratické ústavní systémy.

Literatura

Říchová, B. a kol.:. Komparace politických systémů I., VŠE v Praze, Praha 1999. Říchová, B. a kol.:. Komparace politických systémů II., VŠE v Praze, Praha. 1999. Heywood, A.:. Politics, Macmillan Press 1997. David, R.:. Politologie. Základy společenských věd. Nakladatelství Olomouc. Olomouc, 1999. Čermák, V.; Fiala, P.; Houbal, D.:. Pozvání do politologie. Praha, 1994. Říchová, B.:. Přehled moderních politologických teorií. Praha, 2002. Fiala, P.; Strmiska, M.:. Teorie politických stran. Barrister & Principal, Brno 1998. Říchová, B.:. Úvod do současné politologie, Srovnávací analýza demokratických politických systémů. Praha, 2002. Murad, S.(ed):. Vzpomínky na cestu do Evropy. Volby, politické strany a zahraniční politika v České republice a na Slovensku v roce 1998. Jihočeská univerzita. České Budějovice 2008.

Požadavky

Vypracování seminární práce na zadané téma, kritická reflexe.

Garant

PhDr. Salim Murad, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Salim Murad, Ph.D.