Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zaměstnanost a trh práce (KSV / ZTP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ZTP1 - Zaměstnanost a trh práce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem nezaměstnanosti a zaměstnanosti, nezaměstnanost jako sociální jev, právo na zaměstnání.2. Nabídka a poptávka na trhu práce.3. Aktivní a pasivní politika zaměstnanosti na úrovni ČR a na úrovni EU.4. Evropská strategie zaměstnanosti.5.-6. Strukturální fondy EU a zaměstnanost.7. Fungování úřadů práce v ČR.8. Nástroje podpory zaměstnání a podnikání na úrovni obcí, regionů a krajů.9. Vývoj a prognóza nezaměstnanosti v ČR a okresech ČR, problémy nezaměstnanosti ve vybraných regionech ČR.10. Projektování a udržování organizační struktury a efektivního hospodaření s pracovními silami.11. Personální práce, význam a analýza pracovních míst.12. Personální plánování, výběr pracovníků, řízení pracovního výkonu, vzdělávání a rozvoj pracovníků v organizaci.13. Penzionování pracovníků, odměňování pracovníků, pracovní vztahy, personální informační systém.14. Závěr a hodnocení

Získané způsobilosti

orientace na trhu práce

Literatura

- Listina základních práv a svobod č. 2/1993 Sb., Ústava ČR č. 1/1993 Sb., Zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. Samuelson, P.A., Nordhaus, W.D.:. Ekonomie. Svoboda, Praha. 1991. Kotýnková, M., Němec, O.:. Lidské zdroje na trhu práce. 2003. Mareš, P.:. Nezaměstnanost jako sociální problém. Sociologické nakladatelství, Praha. 1999. Odkazy na webové stránky: www.mpsv.cz, www.strukturalni-fondy.cz, www.esfcr.cz. Kolektiv:. Operační program Rozvoj lidských zdrojů. MPSV ČR. 2003. Kolektiv:. Průvodce fondy EU. MMR ČR. 2006. Vedral, P., Straková, A.:. Zaměstnanost - vybrané kapitoly. ZSF JU.

Požadavky

Vypracování seminární práce na základě přednáškového cyklu se specifikací na problematiku školství, řízení a vzdělávání.

Garant

Mgr. Jiří Beran

Vyučující

Mgr. Jiří Beran