Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy účetnictví a daňového systému ČR (KSV / ZUDB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / ZUDB - Základy účetnictví a daňového systému ČR, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazena1. vznik a vývoj účetnictví, funkce účetnictví2. základy účetnictví jako systému3. hlavní prvky účetního systému4. účetní soustavy5. účetní konvence a všeobecné účetní zásady6. rozvaha (bilance)7. metodické prvky účetnictví8. nástroje průkaznosti účetnictví9. účetní technika10. prezkušování formální a věcné správnosti účetního zápisu11. zákon o účetnictví12.-14. daňový systém ČR

Získané způsobilosti

základní orientace v oblasti účetnictví a daňového systému ČR

Literatura

Čermáková, H., Fiala, J.:. Daňová evidence. MIRAGO, Ostrava 2005. Vančurová a kol.:. Daňový systém ČR, VOX, Praha 2000 a novější vydání. Čermáková, H. Účetnictví, shrnutí základů 2008. 2008. Kovanicová, D.:. Abeceda účetních znalostí pro každého. Polygon, Praha 1999 a novější vydání. 2008. Ryneš P.:. Podvojné účetnictví a uzávěrka. Anag, Olomouc 2008.

Požadavky

Vypracování seminární práce k daňové problematice a vzorový příklad v rozsahu 5-10 stran textu.

Garant

doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.