Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní forma aerobních cvičení a fitnes (KTS / ACFK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ACFK - Moderní forma aerobních cvičení a fitnes, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Seznámení s náplní výuky, zápočtové požadavky. Historie aerobiku a wellness. Rekreační formy aerobiku, soutěžní formy aerobiku.2.Charakteristika aerobiku, fyziologie aerobiku. Základní kroky nízkého aerobiku.3.Základní hudebně pohybové vztahy v aerobiku. Procvičování základních kroků nízkého aerobiku s hudebním doprovodem.4.Stavba lekce aerobiku, komunikace v aerobiku. Procvičování základních kroků a jejich vazeb s hudebním doprovodem.5.Step aerobik. Základní kroky step aerobiku. Procvičování základních kroků step aerobiku s hudebním doprovodem.6.Strečink, prestrečink. Praktická ukázka lekce aerobik mix.7.Hlavní zásady správného posilování, svaly posturální, svaly fázické. Praktické ukázky základních posilovacíh cviků na jednotlivé svalové partie, jejich správná technika.8.Varianty posilovacích cviků s použitím drobného náčiní (malé činky, overbally, thera-bandy apod.).9.Dětský aerobik, aerobik hrou.10.Vysoký aerobik, základní kroky vysokého aerobiku. Možnosti využití vysokého aerobiku.11.Přehled moderních forem aerobních lekcí. Praktická ukázka lekce bodystyling.12. Aerobik a senioři, aerobik a těhotenství, aerobik a ženy po porodu. Opakování a procvičování základních kroků nízkého i vysokého aerobiku s hudebním doprovodem.

Získané způsobilosti

Znalost různých aerobních forem cvičení. Schopnost samostatně vést aerobní lekce a umět je přizpůsobit určité klientele.

Literatura

Ranglová, M. Aerobik - studijní materiál pro instruktury aerobiku a posluchače se zaměřením na TV, PF. 1998. Hasalová, M. Aerobik - studijní materiály pro instruktory aerobiku a pro posluchače se specializací TV, skripta 2004, 110 stran. Mach, I. Aerobik od A do Z. IFFA Czech Praha, 1998. Jarkovská, H. Aerobní gymnastika. Olympia Praha, 1985. Michael J. Alter. Strečink. Praha: Grada, 1999. Blahušová, E. Životní styl wellness - zdravé cvičení pro pohodu. Olympia Praha, 1995.

Požadavky

Účast na hodinách 100%. Zvládnutí základních pohybových dovedností v aerobních formách cvičení a fitnes. Písemný test

Garant

Mgr. Petra Fišerová