Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerobik (KTS / AER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / AER - Aerobik, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky. Poslech hudby (BPM).2. Techniky základních kroků v jednoduché choreografii.3. Procvičení základních kroků - porozumění cueingu.4. Aerobik mix sestava, posilování - skladba lekce.5. Zahřátí, základní sestava Pilates (strečink).6. Aerobik mix- sestava.7. Zahřátí, cvičení na fittnessballech..8. Bodystyling.9. Dance aerobik - sestava.10. Zahřátí, cvičení na overballech. Pitný režim11. Aerobik - sestava a opakování správné techniky jednotlivých kroků v aerobiku.12. Zahřátí, cvičení s Theraband pásem.13. Nácvik zápočtové choreografie.14. Udělování zápočtů.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen navštěvovat lekce aerobiku. Porozumět významu skladby lekce aerobiku (warm up, blok aerobní, posilovací a protahovací).

Literatura

Skopová,M., Beránková,J. Aerobik-kompletní průvodce.Praha: Grada. 2008. Blahušová, E.:. Group exercise manual. Praha: Grada. 2006. Craig,C. Pilates na míči. Praha: Pragma. 2005. Jarkovská,H.,Jarkovská, J. Posilování s vlastním tělem. Praha: Grada. Buzková, K.:. Strečink. Praha: Grada. 2006.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Zvládnutí správné techniky kroků, orientace v hudbě, terminologii v aerobiku a cueingu . Seminární práce - navržení vlastní choreografie.

Garant

Mgr. Petra Fišerová