Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aikido pro výběrovou tělesnou výchovu (KTS / AIV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / AIV - Aikido pro výběrovou tělesnou výchovu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní informace k výuce Aikido během semestru i studia. Doporučená literatura. Stručná systematika. Materiální vybavení a oblečení, etiketa. Zápočtové požadavky.2. Základní dovednosti a průpravné pohyby a dýchání3. Pa tuan ťin - základní sestava pro zdraví4. Základní pohyby - Ikkyo a aplikace5. Pád vpřed - Ikkyo ura a aplilace6. Pád vzad - Shiho nage omote a jeho aplikace7. Pád stranou - Shiho nage ura a jeho aplikace8. Kote gaeshi a aplikace9. Irimi nage a aplikace10. Zbraně v aikido - tanto, jo, boken základní technika cvičení11. Technika aikido proti tanto / dřevěný nůž12. Technika aikido proti jo / dřevěná tyč 128 cm/13. Opakování vybraných dovedností14. zápočty

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti o Aikido a bude schopen předvést základní pohybové dovednosti.

Literatura

FOJTÍK, I.:. Aikidó - cesta harmonie. Praha, NV 1993.(128s ). 1993. FOJTÍK, I. :. Čchi-kung. Portál, s. r. o., Praha 2004. (168 s.). SAITO, M.:. Traditional Aikido. Vol. V. Training Works Wonders, Tokyo 1978. FOJTÍK, I.- MICHALOV, L.:. Úpolové sporty a umění I. Skripta, PF JU České Budějovice 1996. (134 s.).

Požadavky

Aktivní účast v lekcích, znalost probrané tématiky, teorie a praktických dovedností.

Garant

PaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.Pavel Václavík