Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika výběrová (KTS / ATLV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ATLV - Atletika výběrová, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trénink atletických disciplín (sprint, překážky, dálka, výška, koule, disk, oštěp) dle uvážení studenta a organizačních možností na stadionu.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen vysvětlit a předvést správnou techniku vybraných základních atletických disciplín (běhy, skoky, hody a vrhy) a znát příslušná pravidla atletiky.

Literatura

VINDUŠKOVÁ, J. a kol.:. Abeceda atletického trenéra. Praha: Olympia, 2003. VACULA, J.:. Atletická abeceda. Praha: Olympia, 1985. VELEBIL, V. a kol.:. Atletické skoky. Praha: Olympia, 2002. RYBA, J. a kol.:. Atletické víceboje. Praha: Olympia, 2002. ŠIMON, J. a kol.:. Atletické vrhy a hody. Praha : Olympia, 2004. KAPLAN, A., VÁLKOVÁ, N.:. Atletika pro děti a jejich rodiče, učitele a trenéry. Praha: Olympia, 2009. VILÍMKOVÁ, V. a kol.:. Atletika pro školní praxi. Brno: Masarykova Univerzita, 2000. MILLEROVÁ, V. a kol.:. Běhy na krátké tratě. Praha: Olympia, 2002. KUČERA,V. a kol.:. Běhy na střední a dlouhé tratě. Praha: Olympia, 2000. DOSTÁL, E. A KOL.:. Didaktika školní atletiky. Praha: SPN , 1991. CHOUTKOVÁ , B. FEJTEK , M.:. Malá škola atletiky. Praha : Olympia, 1989. JIRKA , J. a kol.:. Malá encyklopedie atletiky. Praha: Olympia, 1990. DOSTÁL, E.:. Sprinty. Praha: Olympia, 1985. KNĚNICKÝ, K. a kol.:. Technika lehkoatletických disciplín. Praha: SPN, 1977. VACULA, J. a kol.:. Trénink lehkoatletických disciplín. Praha: SPN, 1975. ŠIMON, J.:. Trénink vrhů a hodů. Praha Karolinum, 1997. RUBÁŠ, K.:. Základní atletické disciplíny. Plzeň: PF ZĆU, 1996. MILLEROVÁ, V. a kol.:. Základy atletického tréninku. Praha: Karolinum, 1994.

Požadavky

75% docházky

Garant

Mgr. Petr Bahenský

Vyučující

Mgr. Petr Bahenský