Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie člověka (KTS / FYČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / FYČ - Fyziologie člověka, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Pojem fyziologie, složení lidského těla.2. Složení krve, srdečně cévní systém, měření tlaku krve, a tepové frekvence.3. Krevní oběh, fyziologie dýchání, nácvik správného dýchání.4. Svalstvo, pohybový aparát, svalové síly.5. Fyziologie trávení, vitaminy, stopové prvky.6. Správná výživa, vztah k fyzickému výkonu.7. Přeměna látek a energií, energetický výdej, odezva organismu na fyzickou zátěž.8. Nervová soustava. Reflexní činnost.9. Termoregulace, adaptace na tepelnou zátěž, pitný režim.10. Funkce vylučovacího ústrojí.11. Fyziologie kůže.12. Obecná smyslová fyziologie.13. Vegetativní nervový systém. Endokrinologie.14. Pracovní a sportovní fyziologie. Základní pojmy stárnutí.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude znát základní fyziologické principy a porozumí fyziologickým dějům jednotlivých systémů v lidském organismu. Získané znalosti absolvent uplatní při výuce tělesné výchovy v pedagogické praxi

Literatura

Rokyta, R. Fyziologie pro bakalářská studia v medicíně, přírodovědných a tělovýchovných oborech. Praha, 2000. Bydžovský, J. První pomoc. Grada 2004. Rokyta, R., Šťastný, F.:. Struktura a funkce lidského těla. Praha: Tigis. 2002.

Požadavky

Teoretické znalosti o fyziologii člověka v rozsahu základní literatury. Aktivní účast na cvičeních.

Garant

PhDr. Renata Malátová, Ph.D.