Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika gymnastiky (KTS / GYMP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / GYMP1 - Teorie a didaktika gymnastiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina - seznámení s plánem a s požadavky zápočtu, zadání mikrovýstupů - rozcvičení2. A - nácvik kotoulu vpřed, zpevňování, kolíbka, nácvik kotoulu vzad, technika přeskoků švihadla - snožmo bez meziskoku3. A - kotouly vpřed i vzad a jejich obměny, stoj na lopatkách, zpevňování v lehu, ve vzporu ležmo, ve stojiP - nácvik gymnastického odrazu, skoky prosté, trampolinka, šplh - nácvik kličky4. H - seznámení s nářadím, přitahování ve svisu stojmo, výdrž ve shybu, výskok do vzporu, sešin vpředA - opakování kotoulů, cvičení pro zvládnutí stoje na rukou, švihadlo5. P - výskok do vzporu dřepmo na bedně, seskok prohnutěH - ze svisu vzadu odrazem přešvih skrčmo do shybu stojmo, vzpor a sešin vpřed, šplh - nácvik kličky6. A - nácvik stoje na rukou s dopomocí, spojování kotoulů do sestavy, zpevňování, opakované přeskoky švihadlaP - výskok do vzporu dřepmo na koze, seskok prohnutě7. H - odrazem přešvih skrčmo vpřed i vzad, nácvik přešvihu do svisu vznesmo - na kruzíchA - nácvik stoje na rukou, stoj na rukou - kotoul, nácvik zápočtové sestavy bez stojových prvků, šplh - na laně kličkou - 2x přehmat8. P - roznožka přes kozu našířH - kontrola výkonnosti - přešvih skrčmo do svisu vzad, náskok do vzporu a sešin vpřed, přeskoky švihadla - 30 s9. švihadlo - plnění zápočtových požadavkůA - nácvik zápočtové sestavy, stoj na rukou - kotoulP - kontrola výkonnosti - výskok do vzporu dřepmo na koze, šplh10. šplh - plnění zápočtových požadavků - šplh na laně kličkouH - zápočtová sestava - výcvik, nácvik svisu střemhlav, svisu vznesmoA - kontrolní hodina - prvky sestavy - kotouly, stoj na lopatkách11. P - plnění zápočtových požadavků - výskok do vzporu dřepmo na koze, seskok prohnutěH - zápočtová sestava - výcvik, svis vznesmo, svis střemhlav12. H - plnění zápočtových požadavkůA - výcvik zápočtové sestavy, cvičení na stanovištích13. A - plnění zápočtových požadavků - zápočtová sestavakruhový trénink - posilování na stanovištích + protahování14. dokončení zápočtových požadavků a udělení zápočtů

Získané způsobilosti

Student zvládl jednoduché gymnastické pohybové dovednosti a je schopen je dále rozvíjet, dokáže sestavit a vést jednoduché rozcvičení bez náčiní.

Literatura

kolektiv autorů. Gymnastika. Praha Karolinum, 2005. Miklánková, L. Tělesná výchova na 1. stupni ZŠ (základní gymnastika). Olomouc UP, 2005. Skopová,M.,Zítko,M. Základní gymnastika.Praha: Karolinum. 2005.

Požadavky

75% aktivní účast v hodinách- praktické zvládnutí a předvedení sestav na jednotlivých nářadích: akrobacie: stoj na rukou s dopomocí - kotoul vpřed, lehem vznesmo stoj na lopatkách, výskok s čelnými kruhy dovnitř, dřepem kotoul vzad do stoje rozkročného, kotoul vzad do vzporu dřepmo - výskok přeskok: výskok do vzporu dřepmo na kozu - seskok prohnutě hrazda: ze svisu vzadu přešvih skrčmo vpřed do shybu stojmo, náskok do vzporu - sešin vpřed šplh: 1m na laně kličkou (2 - 3x přehmátnout) přeskoky švihadla: po dobu 30s minimálně 50 přeskoků

Garant

PaedDr. Jaroslava Tenglová

Vyučující

PaedDr. Jaroslava Tenglová