Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny tělesné výchovy a sportu (KTS / HTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / HTV - Dějiny tělesné výchovy a sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celkem 7 bloků přednášek po 2 vyučovacích jednotkáchPřednáška 1- Vznik TK jako společenského jevu, TK v orientálních despociích a prvních civilizacích, TK ve starověkém Řecku.Přednáška 2- TK ve starověkém Řecku, TK ve starověkém Římě.Přednáška 3- TK ve středověku, TK v období humanismu a renesance, filantropismus, začátky anglického systému sportu a her.Přednáška 4- Německý turnerský systém, Švédský systém léčebného tělocviku, francouzská přirozená metoda.Přednáška 5- Vznik a vývoj mezinárodního sportovního a olympijského hnutí.Přednáška 6- Vývoj TK na našem území, vznik sokolského systému, vznik a vývoj našeho sportu, vznik a vývoj dalších tělovýchovných a turistických organizací.Přednáška 7- Vývoj TK na našem území- dokončení

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu má komplexní znalosti z oblasti světových a českých dějin tělesné výchovy a sportu.

Literatura

Štumbauer, J. Přehled československých dějin tělesné výchovy a sportu, PF JU, České Budějovice. 1990. Kossl, J., Štumbauer, J., Waic, M. Vybrané kapitoly z dějin české tělesné kultury od roku 1974 do současnosti, L-print, Praha. 1993. Kossl, J., Štumbauer, J., Waic, M. Vybrané kapitoly z dějin tělesné kultury, Praha Karolinum. 1998. Kossl, J. Štumbauer, J., Waic, M. Vybrané kapitoly z dějin tělesné kultury, UK, Praha. 1994.

Požadavky

Základní znalosti z oblasti světových a českých dějin tělesné výchovy a sportu.

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.