Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jógová cvičení (KTS / JOGV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / JOGV - Jógová cvičení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. teoretické základy jógy, mravní etický základ jógové praxe, zásady uplatňované při cvičení jógy, účinky jógových cvičení, uplatnění jógy v pedagogické praxi2. základní jednoduchá protahovací a uvolňovací cvičení - tzv. saravhitaásany a základní relaxační pozicevýznam a účinky dechových cvičení, plný jógový dech v různých obměnách a v různých polohách3. synchronizace dýchání se cvičením, relaxace krátkodobá, saravhitaásany, jógové sestavy a jejich harmonizační účinky na psychiku člověka - sestava Khatu pranam4. jógové pozice 2. dílu systému Jóga v denním životě, zásady pro provádění, další dechová cvičení5. jógové pozice 2. dílu systému Jóga v denním životě - pokračování6. jógové pozice 2. dílu systému Jóga v denním životě - pokračování7. jógové pozice 3. dílu systému Jóga v denním životě, sestava Surja namaskar8. opakování sestavy Surja namaskar, jógové pozice 3. dílu systému Jóga v denním životě, relaxace, Nádí šodhana 3. část9. jógové pozice 4. dílu systému Jóga v denním životě, relaxace, Nádí šodhana 4. část10. rovnováha a její význam, rozvoj, balanční usány11. jógové pozice 4. dílu systému Jóga v denním životě - opakování, relaxace, Nádí šodhana 4. část12. jógové pozice 4. dílu systému Jóga v denním životě - opakování, relaxace, Nádí šodhana 4. část13. jógové pozice 4. dílu systému Jóga v denním životě - opakování, relaxace, Nádí šodhana 4. část14. zapsání zápočtů

Získané způsobilosti

Absolvent zná provedení a účinky jógových pozic, dokáže naučit jógové sestavy.

Literatura

Mihulová, M., Svoboda, M.:. Abeceda jógy. Liberec: Santal. 1995. Krejčí, M.:. Jóga v praxi pedagoga. Č.Budějovice: PF JU. 1996. Krejčí, M.:. Setkání s jógou. Č.Budějovice: PF JU. 1997. Krejčí, M.:. Uplatnění jógy v resocializačním procesu u dětí a mládeže. Č.Budějovice: PF JU. 1998. Grimm, Z.:. Uplatnění Sarvahitaásan v Jedličkově ústavu - dipl. práce. Č.Budějovice:PF JU 2000.

Požadavky

- aktivní účast v hodinách minimálně 75%

Garant

PaedDr. Jaroslava Tenglová

Vyučující

Markéta BlechováPaedDr. Jaroslava Tenglová