Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční atletická cvičení (KTS / KACB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / KACB - Kondiční atletická cvičení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře:1. Informační schůzka, vysvětlení podstaty předmětu.2. Atletická cvičení v tělocvičně.3. Rozvoj kondice pomocí plavání.4. Rozvoj akční a reakční rychlosti.5. Rozvoj vytrvalosti, rozcvičení v přírodě.6. Obratnostní "překážková" dráha (testování), kruhový trénink.7. Rozvoj kondice pomocí ostatních sportů.8. Atletická cvičení v přírodě9. Modifikovaná atletická abeceda, rozvoj rychlostní vytrvalosti (intervalový trénink).10. - 12. Bloková výuka: výlet na kole (cyklistika). Rozvoj obecné vytrvalosti.13. - 14. Bloková výuka: baseball. Rozvoj akcelerace, rychlosti, rychlostní vytrvalosti, obratnosti.Podmínky pro zápočet:Aktivní účast v hodinách. Zvládnutí základních pravidel sportovních her.

Získané způsobilosti

Teoretická znalost atletických činností a dovedností mimo stadion, znalost herních aktivit.

Literatura

Vindušková,J.:. Abeceda atletického trenéra. Praha: Olympia: ČAS. 2003. Válková,H.:. Atletika je i hra. Olomouc: Hanex. 1995. Metelková,T. a kol.:. Atletika. Praha: NS Svoboda. 1998. Choutková,B., Fejtek,M.:. Atletika pro 5.-8. ročník základní školy. Praha: SPN. 1991. Fejtek,M.:. Atletika v 1.-4. ročníku základní školy. Hradec Králové: PF. 1994. Choutková,B. a kol.:. Běhej - skákej - házej. Praha:Olympia. 1997. Vilímová,V. a kol.:. Didaktika atletických disciplín. Brno: MU. 1997. Neuman, J.:. Dobrodružné hry v tělocvičně. Praha : Portál. 2001. Sedláček,J. a kol.:. Kondičná atletická príprava a rekreačná atletika. Bratislava: UK. 2003. Hogenová, A.:. Kvalita života a tělesnost. Praha : Karolinum. 2002. Mazal, F.:. Pohybové hry a hraní. Olomouc : Hanex. 2000. Marková, Z.:. Pohybové hry do tříd a družin. Praha : Grada Publishing. 2005. Rubáš,K.:. Pohybové hry. Plzeň,: ZČU. 1997. Koman,M. a kol.:. Raabík: náměty pro tvořivé vyučování na 1.stupni ZŠ. Praha: Raabe. 1999. Knížetová,V., Kos,B.:. Strečink, relaxace, dýchání. Praha:Olympia. 1989. Luža,J.:. Technika atletických disciplín. Brno:Masarykova univerzita. 1995. Blahutková,M.,Pavlínková,Z.:. Využití netradičního nářadí v hodině tělesné výchovy na 1.stupni ZŠ. Brno:CDVU MU. 1999. Rubáš,K.:. Základní atletické disciplíny. Plzeň: ZČU. 1996.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách. Zvládnutí základních pravidel sportovních her.

Garant

PhDr. Vlasta KURSOVÁ, Ph.D.