Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční kulturistika (KTS / KOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / KOK - Kondiční kulturistika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky: 1. Historie kulturistiky.2. Kosterní a svalová soustava (stavba kosterního svalu,struktura svalového vlákna, typy svalových vláken).3. Rozdělení svalů z funkčního hlediska, svalovákontrakce4. Metabolismus, anabolismus, katabolismus, složkyvýživy.5. Proteiny (množství, jakost, zdroje).6. Sacharidy (množství, jakost, zdroje).7. Lipidy (množství, jakost, zdroje), vitamíny.8. Minerální látky, suplementy.9. Voda a pitný režim, doping.10. Metodika kulturistického tréninku, základnítréninkové principy.11. Pomocné tréninkové principy.12. Stavba tréninkové jednotky.13. Sestavování tréninkových plánů.14. Odlišnosti v tréninku dorostenců a žen.Semináře: 1.Testování zkráceného svalstva.2. Cviky na posilování svalstva pletence ramenního.3. Sestavování tréninku na svalstvo pletence ramenního.4.Cviky na posilování prsního svalstva.5.Sestavování tréninku na prsní svalstvo.6.Cviky na posilování zádového svalstva.7. Sestavování tréninku na zádové svalstvo.8. Cviky na posilování břišního svalstva.9. Sestavování tréninku na břišní svalstvo.10. Cviky na posilování svalstva paží.11. Sestavování tréninku na svalstvo paží.12. Cviky na posilování přední strany stehenních svalů.13. Cviky na posilování lýtkových svalů a svalů zadnístrany stehen.14. Sestavování tréninku na stehenní a lýtkové svalstvo.

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti sportovní výživy.Teoretická znalost posilovacích cviků na jednotlivé svalové partie.Praktické zvládnutí techniky posilovacích cviků. Znalost sestavování kondičních posilovacích tréninkový plánů pro začátečníky i pokročilé.

Literatura

Medek, V. a kol. Kulturistika pod mikroskopem. Pardubice: Svět kulturistiky. Smejkal,J., Rudzinskyj,I. Kulturistika pro všechny. Pardubice: Svět kulturistiky. 1992. Smejkal,J., Rudzinskyj, I. Kulturistika-cviky. Pardubice-Svět kulturistiky. Knížetová,V., Kos,B.:. Strečink, relaxace, dýchání. Praha:Olympia. 1989. Rudzinskyj, I. 100 x kondiční posilování, MF, Praha. 1987.

Požadavky

Teoretická a praktická znalost základů posilování, sestavování vhodných kondičních posilovacích tréninkových plánů.

Garant

Mgr. Petr Požárek

Vyučující

Mgr. Petr PožárekMgr. Petr VaněkMgr. Petr PožárekMgr. Petr Vaněk