Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní výcvikový kurz (KTS / LETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / LETP - Letní výcvikový kurz, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1) Úvod do kurzu, organizace výuky, pobytu, kurzovní řád, zásady bezpečnosti2) Turistika v osnovách tělesné výchovy na 1.stupni základní školy3) Organizace turistických akcí, příprava výletu, značení cest4) Topografie a orientace5) První pomoc v turisticePovinné semináře s obsahem:1) Orientace a topografie,2) První pomoc v turistice,3) Odborně technické znalosti,4) Pohybové hry v přírodě,5) Tělesná příprava v příroděVýběrová cvičení :1) Sportovní hry ( např. volejbal, softbal, softtenis, ringo, lakros aj.)2) Vycházky s kulturně poznávací činností s povinným předáním ústní či písemné3) Kondiční cvičení, atletická příprava, cyklistická příprava, cvičení v přírodě, regenerace

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu bude schopen samostatně organizovat a vést pobyty v přírodě. Dále bude schopen sestavit program pobytů v přírodě tak, aby odpovídal potřebám dětí mladšího školního věku.

Literatura

Kos, J., Zapletal,V.:. Cvičení v přírodě. Praha: Olympia. 1980. Neuman, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě, Portál, Praha. 1998. Neuman, J.:. Turistika a sporty v přírodě. Praha:Portál. 2000.

Požadavky

Aktivní účast v kurzu. Zvládnutí teoretických a praktických požadavků v rámci letního výcvikového kurzu.

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr HavelMgr. Alena LundákováPhDr. Renata Malátová, Ph.D.