Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pro získání kval. instr. lyžování (KTS / LKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / LKI - Kurz pro získání kval. instr. lyžování, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

TEORIE celkem 12 hodinPřednášky:Úvod do lyžařské výuky - 1 hod.Technologie (lyžařské vybavení, mazání lyží 1 hod.)Základní etapa lyžařského výcviku modernizované České školy lyžování - 3 hod.Nebezpečí na horách, zásady poskytování první pomoci v horském terénu - 1 hod.Semináře:Technologie - seřizování vázání, mazání lyží - 1 hod.Technika sjíždění a běhu na lyžích - 3 hod.Volné téma - 1 hod.Prověrka teoretických znalostí - 1 hod.PRAXE celkem 37 hod.Sjezdový výcvik: nácvik snožných, paralelních a carvingových oblouků v metodickémpostupu na úrovni I. části etapy základního lyžování - 15 hod.Běžecký výcvik: běh střídavý a soupažný a jednotlivé způsoby bruslení - 15 hod.Lyžařská turistika: polodenní turistická akce 3 hod.Plnění praktických zápočtových požadavků - 4 hod.

Získané způsobilosti

Osvojení teoretických poznatků a lyžařských pohybových dovedností v oblasti techniky a didaktiky lyžování se zaměřením na instruktorskou činnost.Využití - organizace a vedení lyžařských zájezdů žáků

Literatura

Štumbauer, J., Vobr, R.:. Carving. Č.Budějovice: KOPP. Kuchler, W.:. Carving, Neuer Spass am Skifahren. Hamburg: Reinbeck. Částka,K., Kolovská,I., Votík, J.:. Jak dokonale zvládnout carving. Praha: Grada. Štumbauer, J., Vobr, R.:. Moderní lyžování. Č.Budějovice: KOPP. Benešová,D., Štumbauer, J.:. Školní lyžování II. Sušice: dr.Rebstöck.

Požadavky

Aktivní účast v kurzu, písemný test z teorie, praxe - základní lyžařské dovednosti (sjezd i běh).

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.