Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové hry v tělesné výchově a sportu (KTS / NHT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / NHT - Nové hry v tělesné výchově a sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rozdělení do skupin, seznámení s bezpečnostními předpisy, obsahem předmětu a zápočtovými požadavky.2. Rozdělení do stálých družstev, seznámení se základními pravidly hry, rozcvičení, diagnostická hra.3. Nácvik HČJ - způsoby uvolňování hráče bez míčku, technika vedení míčku, hra.4. Nácvik HČJ - uvolňování hráče s míčkem, přihrávky na místě a v pohybu, hra.5. Hra (turnajovým způsobem).6. Nácvik HČJ- obsazování hráčů,střelba z krátké a střední vzdálenosti, hra.7. Nácvik HČJ - střelba a její nácvik.8. Hra (turnajovým způsobem).9. Nácvik ÚHK - herní kombinace založené na přihraj a běž, clonění, hra.10. Nácvik OHK - herní kombinace založené na přebírání, proklouzávání , hra.11. Hra (turnajovým způsobem).12. Nácvik HS - systém rychlého protiútoku, obranný systém proti rychlému protiútoku.13. Hra (turnajovým způsobem).14. Vyhodnocení a udělování zápočtů.

Získané způsobilosti

Samostatně plánovat a vést výuku nových her na prvním stupni základní školy.

Literatura

Šebrle, Z.:. Méně známé pohybové a sportovní hry. Č.Budějovice: Pedagogické centrum. 1997. Kovanda, V. a kol.:. Netradiční sporty. Praha: ČÚV ČSTV metodické oddělení. 1988. Ondřej, O. a kol.:. Rekreační sport I. Praha: Olympia. 1987. Ondřej, O. a kol.:. Rekreační sport II. Praha: Olympia. 1988. Lekič, M., Suková, V.:. Tenis pro chlapce a děvčata. Liberec: Severografia. 1984.

Požadavky

Aktivní účast + zápočtový test z teorie nových her.

Garant

PhDr. Radek Vobr, Ph.D.