Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika plavání (KTS / PLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PLA - Teorie a didaktika plavání, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky, rozdělení do skupin. Nácvik plavecké polohy na prsou a dýchání.2. Nácvik znakové plavecké polohy, znakových nohou.3. Nácvik kraulových nohou s důrazem na dýchání.4. Nácvik prsových nohou, upevnění pravidelného dýchání.5. Nácvik prsových paží. Opakování - správná polohu znaková a na prsou.6. Opakování, korekční cvičení - znakové a prsové nohy, prsové paže s důrazem na dýchání. Nácvik startovního skoku z bloku (břehu), z vody.7. Technika pl. způsobu prsa - nácvik správné souhry, s důrazem na dýchání.8. Nácvik prsové obrátky. Opakování - plavecký způsob prsa, znakové nohy.9. Nácvik znakové souhry s důrazem na pohyb paží, znakové obrátky.10. Kontrolní plnění zápočtových požadavků - souhra prsa, znakové nohy.11. Kondiční plavání. Opakování startovních skoků a obrátek.12. Korekční cvičení - pl. způsoby prsa a znak. Úseky (20-40-80-40-20).13. Opakování a příprava na plnění zápočtových požadavků.14. Plnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen vysvětlit a předvést správnou techniku vybraných plaveckých způsobů - běhy, skoky, hod.

Literatura

Presilerová, T. Didaktika základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku, SPN, Praha. 1983. Resek, E., Kutner, E. Jak se neutopit (učme se plavat hrou a vesele), Hanex, Olomouc. 1997. Giehrl, J., Hahn, M.:. Plavání. České Budějovice: KOPP. 2005. Pravidla plavání a dálkové plavání 11/2005. http://plavani.cstv.cz/. HOFER, Z. a kol.:. Technika plaveckých způsobů. Praha : Karolinum 2000. Svozil, Z.:. Učební postupy v plavání. Olomouc: FTK. 1997. Hoch, M.:. Učte děti plavat. Praha: Olympia. 1991.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Zdokonalit a rozvinout pohybové schopnosti v plavání. Splnit výkonové limity u vybraných plaveckých způsobů.

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.Mgr. Tomáš TlustýPhDr. Radek Vobr, Ph.D.