Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika plavání V (KTS / PLA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PLA5 - Teorie a didaktika plavání V, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem výuky a požadavky zápočtu zimního semestru. Rozplavání 600m.2. Speciální plavecká průprava pro záchranu tonoucího, užité plavání (základní znak a bok).3. Dopomoc unavenému plavci. Skok do neznámé vody.4. Záchrana tonoucího, techniky tažení tonoucího5. Záchrana tonoucího, pády do vody, dokončení jednotlivých technik tažení tonoucího.6. Techniky přiblížení se k tonoucímu, uchopení a narovnání.7. Opakování záchrana tonoucího. Techniky vynášení tonoucího z vody.8. Použití záchranného pásu, bóje při záchraně tonoucího.9. Techniky obrany plavčíka.10. Fixace při poranění krční páteře, resuscitace Opakování - komplexní záchrana.11. Základy synchronizovaného plavání, skoky do vody.12. Vodní pólo, průpravné hry, vedení míče.13. Hra - vodní pólo, podvodní ragby.14. Plnění podmínek zápočtu.

Získané způsobilosti

Absolvent souboru předmětů plavání má komplexní teoretické znalosti teorie a didaktiky plavání, ovládá plavání všemi plaveckými způsoby a ovládá praktické dovednosti komplexu záchrany tonoucích, užitého plavání a didaktiky plavání.

Literatura

Pravidla plavání a dálkového plavání. Sestavil V.Srb a kol. Praha : Český svaz plaveckých sportů, 2002. pozn. a jejich aktuální úpravy 2005. Pravidla plavání s ploutvemi. Pravidla skoků do vody. Platná od 1.1. 2003. pozn. a jejich aktuální úpravy. Pravidla synchronizovaného plavání, 2002. pozn. a jejich aktuální úpravy 2005. Pravidla vodního póla. FINA 2005. Miler,T. Záchranář-bezpečnost a záchrana u vody.2.vyd.Praha: ČČK. 1999.

Požadavky

Komplexní teoretické znalosti teorie a didaktiky plavání. Praktické dovednosti komplexu záchrany tonoucích, užitého plavání a didaktiky plavání.

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.