Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přístrojové potápění (KTS / PP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PP - Přístrojové potápění, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Použití masky ploutví a dýchací trubice, kondiční plavání2. Vstup do vody, výstup z vody; odstranění vody z dýchací trubice a z regulátoru3. Výměna dýchací trubice za regulátor a naopak, při plavání na hladině; správný postup pro sestup pod hladinu a výstup na hladinu (např. vyrovnání tlaku ve středouší a v masce, atd.)4. Vylití masky včetně jejího sejmutí a opětovného nasazení pod vodou; ovládání vztlaku na hladině i pod vodou5. Uchopení ztraceného regulátoru pod vodou; rychlé uvolnění zátěžového systému při vynoření;6.-9. Dýchání z partnerova alternativního zdroje dýchacího média; ovládání regulátoru vztlaku10. -12. Koordinace ve vodě, nouzové výstupy, nácvik zápočtových požadavků13. nácvik zápočtových požadavků14. zápočtová hodinaSeminář:1. Údržba, základní oprava potápěčské výstroje a výzbroje2. Příprava potápěčského přístroje na ponor, komunikace s partneremPřednášky:1. Historie potápění2. Základy fyziky a fyziologie přístrojového potápění3. Vybavení pro přístrojové potápění4. Plánování ponoru, nulové dekompresní časy5. potápěčské nemoci a nehody

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen se bez problému potápět s přístrojem v uzavřeném vodním prostředí. Po 2 ponorech ve volné vodě a další teoretické přípravě je plně připraven pro získání kvalifikace Potápěč s doprovodem.

Literatura

EISMANN, J.:. Potápění . Potápěčská technika pro každého. Praha : Gnóm, 1997. RAHIMI, M.:. Potápění beze strachu. Praha : Gramit, 2003. VRBOVSKÝ, V., a kol.:. Potápění s přístrojem. Praha : Svaz potápěčů ČR, 1998. HRNČÍŘ, E., ČERNOCH, O.:. Zdravotnická problematika potápění. Praha : SPN, 1990.

Požadavky

uplavat s plnou výzbrojí a výstrojí 200m; celkové nasazení výstroje a výzbroje pod vodou v hloubce min. 3,6m; 3x obeplavat určenou dráhu pod vodou s nadechováním ze dvou potápěčských přístrojů umístěných ve vzdálenosti 20m.