Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychologie TV a sportu (KTS / PSTBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PSTBS - Základy psychologie TV a sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Současný stav psychologie tělesných cvičení a sportu2. Psychologické charakteristiky sportovní aktivity3. Percepce pohybu, kinestéze, etc.4. Emoce, psychologické aspekty motorického učení5.Motivace ve sportu a tělesných cvičeních6. Jak použít sport a tělesnou aktivitu k resocializaci7. Agresivita ve sportu8. Koučování9. Jak měnit duševní stavy pomocí sportovních a pohybových aktivit (npř. Úzkost, deprese)10. Psychoterapie a tělesná aktivita11.-12. Sociálně psychologické aspekty pohybové aktivity13.-14. Psychologické aspekty sportu dívek a žen

Získané způsobilosti

Absolvent disponuje základními znalostmi v oblasti psychologie sportu a tělesné výchovy. Umí vhodně aplikovat tyto poznatky z oblasti motivace, emocí, agresivity, apod. v hodinách TV a ve sportovním tréninku.

Literatura

Weinberg, R. S. & Gould, D. (2003). Foundations of Sport and Exercise Psychology. Champaign (Ill). London: Human Kinetics. Proceedings of the X. European Congress of Sport Psychologie. Coppehagen: University Cop 2003. Slepička, P., Hošek, V., Hátlová,B. (2006). Psychologie sportu. Praha: Karolinum. Vaněk, M. aj. Psychologie sportu. Praha: SPN. 1980. Seiler, R., Stock, A. Psychotrénink ve sportu a v životě, Olympia, Praha. 1996.

Požadavky

Seminární práce

Garant

doc. RNDr. Vladimír Psalman, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Vladimír Psalman, Ph.D.