Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy pohybových dovedností z TV (KTS / PXVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PXVK - Základy pohybových dovedností z TV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je osobní výcvik v disciplinách: atletika, sportovní gymnastika, plavání a sportovní hry. Zvládnutí elementárních pohybových dovedností v uvedených disciplinách.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu bude schopen správně technicky předvést pohybové dovednosti z oblasti uvedených disciplín odpovídající požadavkům na děti 1. stupně ZŠ.

Literatura

Dostál, E. a kol.:. Didaktika školní atletiky. Praha: SPN. 1991. Vilímová, V.:. Didaktika tělesné výchovy. Brno: Paido. 2002. Presilerová, T.:. Didaktika základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku. Praha: SPN. 1983. Svatoň, V.:. Gymnastika metodicky a hrou. Olomouc: Hanex. 1992. Resek, E., Kutner, E.:. Jak se neutopit (učme se plavat hrou a vesele). Olomouc: Hanex. 1997. Šebrle, Z.:. Sportovní a pohybové hry. Č.Budějovice: PF. 1992.

Požadavky

Splnění požadovaných pohybových testů z uvedených disciplín.

Garant

PhDr. Renata Malátová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Vlasta KURSOVÁ, Ph.D.PaedDr. Jaroslava TenglováMgr. Zdeněk TomšíčekPhDr. Radek Vobr, Ph.D.