Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potápění se základní výstrojí (KTS / PZV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / PZV - Potápění se základní výstrojí, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem výuky, zápočtovými požadavky. Kontrolní plavání 100m VZ.2. Seznámení se s základní potápěčskou výstrojí. Kondiční plavání3. Technika plavání plaveckého způsobu kraul4. Potápěčská maska, příprava k použití, přizpůsobení, vyrovnávání tlaku, metodika nácviku5. Ploutve, obouvání, přizpůsobení, technika plavání s ploutvemi, metodika nácviku, kondiční plavání6. Dýchací trubice, klidové dýchání, dýchání při plavání na hladině se základní výstrojí, šlapání vody7. Zanoření po nohou, kachní ponor, správný postup při vynoření, kondiční plavání se základní výstrojí8. Vyfukování dýchací trubice, plavání se základní výstrojí pod vodou, vylévání potápěčské masky.9. Vylévání masky pod vodou, nasazování potápěčské masky pod vodou, vyrovnávání tlaku v potápěčské masce a středoušní dutině.10. Sebezáchranná technika pro udržení na hladině (použití bóje, záchranné vesty, odhození zátěžového opasku). Dopomoc unavenému plavci.11. Užité plavání, bok, záchrana tonoucího, jednotlivé způsoby tažení. Vstup do vody (skoky, skluzy, pády) za různých podmínek se základní výstrojí.12. Záchrana tonoucího. Zkoušení zápočtového požadavku. Kondiční plavání13. Kondiční plavání a plavání pod vodou se základní výstrojí14. Zápočtová hodina

Získané způsobilosti

Absolvent souboru předmětů plavání má komplexní teoretické znalosti teorie a didaktiky plavání, ovládá plavání všemi plaveckými způsoby a ovládá praktické dovednosti komplexu záchrany tonoucích, užitého plavání a didaktiky plavání.

Literatura

PYŠ, J.:. Potápění se základní výstrojí. Praha : Karolinum, 1996. HOFER, Z. a kol.:. Technika plaveckých způsobů. Praha : Karolinum 2000. MILER, T.:. Záchranář - bezpečnost a záchrana u vody. 2. vyd. Praha : VZS ČČK, 1999.

Požadavky

aktivní účast na výuce během plavání 20m pod vodou v hloubce 3-4m si nasadit základní potápěčskou výstroj a vynořit se s vylitou maskou a následně vyfouknout dýchací trubici

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

Petr Hruškadoc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.