Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerobik (KTS / SAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / SAE - Aerobik, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky.Základní kroky nízkého aerobiku.2. Základní kroky vysokého aerobiku.3. Hudba, hudebně pohybové vztahy. Procvičování základních kroků nízkého aerobiku s hudebním doprovodem.4. Hudba, hudebně pohybové vztahy. Procvičování základních kroků vysokého aerobiku s hudebním doprovodem.5. Komunikace v aerobiku. Procvičování komunikace s hudebním doprovodem.6. Metody výuky v aerobiku.7. Stavba lekce aerobiku - ae mix,bodystyling.8. Základní posilovací cviky, správná technika.9. Základní protahovací cviky, správná technika.10. Aerobik s dětmi, aerobik hrou.11. Historie aerobiku, soutěžní formy aerobiku.12. Práce ve skupinách, nácvik didaktického výstupu.13. Práce ve skupinách, nácvik didaktického výstupu.14. Práce ve skupinách, nácvik didaktického výstupu.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl získat ucelený přehled o základních prvcích nízkého a vysokého aerobiku, posilovacích a protahovacích technikách a zvládnout vedení lekce aerobiku pro začátečníky.

Literatura

Toufarová,H.:. Aerobik s dětmi.Olomouc:Hanex.2001. Olomouc:Hanex., 2001. Skopová,M., Beránková,J. Aerobik-kompletní průvodce.Praha: Grada. 2008. Hájková,J a kol.:. Aerobik-soutěžní formy.Praha:Grada. Praha:Grada, 2006. Hasalová,M.:. Aerobik-studijní materiály pro instruktory aerobiku. České Budějovice, 2007. Blahušová, E.:. Group exercise manual. Praha: Grada. 2006. Jarkovská,H.,Jarkovská, J. Posilování s vlastním tělem. Praha: Grada. Buzková, K.:. Strečink. Praha: Grada. 2006. Alter,M.J.:. Strečink.Praha:Grada.1998. Praha:Grada, 1998.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Zvládnutí správné techniky kroků, orientace v hudbě, používání verbální i neverbální komunikace. Didaktický výstup - naučení vlastní choreografie, písemná příprava hodiny TV s využitím aerobiku.

Garant

Mgr. Petra Fišerová