Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika (KTS / SG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / SG - Gymnastika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Při semináři využít studijní materiál multimediálního charakteru ve formě internetových stránek pro výuku sportovní gymnastiky - metodika nácviku prvků a dopomoc ve sportovní gymnastice.1. - 2. Dějiny a úspěchy čs. gymnastiky.3. Nové trendy v gymnastice uplatňující se ve světě4. Charakteristika gymnastických disciplín.5. Moderní gymnastika a tance6. Pravidla sportovní gymnastiky.7. - 8. Systém a struktura gymnastických činností.9. - 10 Bezpečnost ve sportovní gymnastice.11.-12. Motorické učení ve sportovní gymnastice.13. Didaktické zásady, metody, organizační formy, metodicko - organizační formy.14. Osnovy gymnastiky

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti z oblasti gymnastiky a bude schopen se orientovat v gymnastice jako celku. Ve cvičeních získá praktické dovednosti v záchraně a dopomoci a praktickou znalost metodiky pro nácvik gymnastických prvků.

Literatura

Age Group Development. (2003). [CD]. Moutier, Suisse: Fédération Internationale de Gymnastique. Krištofič, J. (2004). Gymnastická průprava sportovce . Praha: Grada. 2003. Novotná,V. et al. Gymnastika. Praha: EC FTVS. 2003. Tůma, Z. et al. Kapitoly o gymnastice. Praha: ČOS. Schmidt,R.A.,Wrisberg, C.A. Motor learning and performance.Champaign: Human Kinetics. 2004. Zítko, M. et al. Všeobecná gymnastika. Praha:ČASPV. 2004.

Požadavky

Při ústní zkoušce prokázat všeobecný přehled o gymnastice jako celku i podrobnější znalosti z jednotlivých oblastí gymnastiky. Teorie a didaktika gymnastiky.

Garant

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.