Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie sportu (KTS / SOCS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / SOCS - Sociologie sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. vymezení sociologie sportu, obecná sociologie I.2. obecná sociologie II.3. vývoj sociologie sportu I.4. vývoj sociologie sportu II.5. sport a společnost6. sport a hra7. sport a masmédia8. sport a gender9. sport a globalizace10. sport a kultura11. sport a identita12. sport a sociální stratifikace13. sport a moc14. sport a politika

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti z obecné teorie sociologie a sociologie sportu. Bude schopen sociologického uvažování v intencích probíraného učiva.

Literatura

HUIZINGA, J.:. Homo ludens. Praha: Mladá fronta, 1971. FINK, E.:. Hra jako symbol světa. Praha: Český spisovatel, 1993. SEKOT, A.:. Sociologické problémy sportu. Praha: Grada Publishing, 2008. GIDDENS, A.:. Sociologie. Praha: Argo, 2000. SEKOT, A.:. Sociologie sportu. Brno: Paido, 2006. ČECHÁK, V., LINHART, J.:. Sociologie sportu. Praha: Olympia, 1986. SEKOT, A.:. Sport a společnost. Brno: Paido, 2003. SLEPIČKOVÁ, I.:. Sport a volný čas: vybrané kapitoly. Praha: Karolinum, 2005. VEBLEN, T.:. Teorie zahálčivé třídy. Praha: Slon, 1999.

Požadavky

100% aktivní účast ve výuce. Seminární práce na vybranou knihu (z předloženého seznamu). Aktivní příprava na semináře (četba předem určených textů).