Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD sportovních a pohybových her (KTS / SPHBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / SPHBS - TD sportovních a pohybových her, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika sportovních her - vznik a vývoj SH, základní děleníHerní činnost, herní vztahy, herní situace2. Systematika sportovních her ( HČJ, HK, HS), grafický záznamUtkání - děj utkání a jeho členění - úseky a fáze utkání3. Pojetí individuálního herního výkonu, pojetí týmového herního výkonu4. Didaktické řídící styly ve sportovních hráchDidaktické formy - organizační, sociálně-interakční, metodicko-organizační formy práce ve sportovních hrách5. Diagnostická technika ve sportovních hrách ( evidované pozorování, posuzování, testování)Soutěže ve sportovních hrách ( rozpis, řízení, soutěžní systémy)6. Pravidla sportovních her - historie, vývojCharakteristika a význam pohybových her, názvosloví pohybových her, zařazeníher v tréninkové jednotce7. Postup při výběru a nácviku pohybové hry, vliv pohybových her na žáky, přínosher k nácviku některých tělovýchovných a sportovních činností1. Charakteristika a význam pohybových her, názvosloví pohybových her2. Zařazení her v hodině tělesné výchovyPostup při výběru a nácviku pohybové hry3. Vliv pohybových her na žákyPřínos her k nácviku některých tělovýchovných a sportovních činnostíÚkol - písemné zpracování jedné hry - forma viz Mazal, 2000)4. Míčové hry na rozvoj házení a chytání míčeHry na orientaci a rozvoj tvořivosti5. Ped. Praxe - výstupy dle připravených pohybových her - viz úkolRozšíření zásobníku her ( Mazal, F. Pohybové hry a hraní .Olomouc: Hanex, 2000.)6. Výstupy posluchačů7. Výstupy posluchačůZápočty - písemný test z teorie pohybových her

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti z obecné teorie sportovních a pohybových her (základní dělení her, metody, formy a styly ve sportovních hrách), z oblasti herního výkonu a diagnostické činnosti trenéra a tyto znalosti uplatní při výuce sportovních her. Bude vybaven zásobníkem pohybových her.

Literatura

Dobrý, I. Didaktika sportovních her, SPN, Praha. 1977. Mazal, F.:. Pohybové hry a hraní. Olomouc : Hanex. 2000. Rovný, M., Zdeněk, D. Pohybové hry, SPN, Bratislava. 1982. Mazal, F. Soubor pohybových her pro děti mladšího školního věku, Hanex, Olomouc. 1991. Dobrý, L. - Semiginovský, B. Sportovní hry, výkon a trénink. Praha. 1998.

Požadavky

Znalost teorie z didaktiky sportovních her, osvojení si zásobníku (40 - 50) pohybových her a tyto umět zorganizovat a samostatně řídit.

Garant

Mgr. Petr Požárek

Vyučující

Mgr. Petr PožárekMgr. Zdeněk TomšíčekPhDr. Radek Vobr, Ph.D.