Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika atletiky dětí ml. škol. věku (KTS / TDAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TDAP - Didaktika atletiky dětí ml. škol. věku, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky. Zadání témat výstupů.2. Atletické rozcvičení, atletická abeceda, hry ve výuce atletiky, bezpečnost a pravidla při výuce atletiky3. Technika a didaktika skoku dalekého (závěsem, skrčmo), průpravná cvičení, korekce chyb4. Technika a didaktika skoku vysokého (flop, střižný), průpravná cvičení, korekce chyb5. Technika a didaktika sprintu, nízký start, průpravná cvičení, korekce chyb6. Technika a didaktika hodu kriketovým míčkem.7. Technika a didaktika vytrvalostního běhu (na dráze, v terénu). Příprava modifikovaného závodu (víceboj).

Získané způsobilosti

Cílem tohoto semestru atletiky je osvojení didaktiky vybraných atletických disciplín a jejich praktické zvládnutí.

Literatura

Millerová,V., Vindušková,J. Atletika:příručka pro školení trenérů III.třídy. 2.rozš.vyd. Praha: MK ČAS., 2001. Dostál, E. a kol. Didaktika školní atletiky, SPN, Praha. 1991. Pravidla atletiky. Praha:Olympia. 2006. Zavřel,R., Frömel,K., Janečka, Z. Programové učební postupy v atletice. Olomouc: rektorát UP., 1992. Hrbková,M. Vybrané kapitoly z didaktiky pro učitele 1.st. Plzeň: ZČU., 2001. Rubáš, K. Základní atletické discipliny, PF, Plzeň. 1996. Millerová, V. a kol. Základy atletického tréninku, UK, Praha. 1994.

Požadavky

100% účast ve výuce, metodický výstup na zadané téma předvedený ve výuce a odevzdaný písemně

Vyučující

Mgr. Vendula Kopřivová