Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika gymnastiky (KTS / TDG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TDG - Teorie a didaktika gymnastiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Dějiny a úspěchy čs. gymnastiky.3. Nové trendy v gymnastice uplatňující se ve světě4. Charakteristika gymnastických disciplín.5. Moderní gymnastika a tance6. Pravidla sportovní gymnastiky.7. - 8. Systém a struktura gymnastických činností.9. - 10 Bezpečnost ve sportovní gymnastice.11.-12. Motorické učení ve sportovní gymnastice.13. Didaktické zásady, metody, organizační formy, metodicko - organizační formy.14. Osnovy gymnastiky

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti z oblasti gymnastiky a bude schopen se orientovat v gymnastice jako celku.

Literatura

Age Group Development. (2003). [CD]. Moutier, Suisse: Fédération Internationale de Gymnastique. Krištofič, J. (2004). Gymnastická průprava sportovce . Praha: Grada. 2003. Novotná,V. et al. Gymnastika. Praha: EC FTVS. 2003. Tůma, Z. et al. Kapitoly o gymnastice. Praha: ČOS. Schmidt, R. A. Motor learning and performance. Champaign, I11: Human Kinetics. 1991. Zítko, M. et al. Všeobecná gymnastika. Praha:ČASPV. 2004.

Požadavky

Při ústní zkoušce prokázat všeobecný přehled o gymnastice jako celku i podrobnější znalosti z jednotlivých oblastí gymnastiky. Teorie a didaktika gymnastiky.

Garant

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.