Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD gymnastiky dětí ml. škol. věku (KTS / TDGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TDGP - TD gymnastiky dětí ml. škol. věku, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina - seznámení s plánem a s požadavky zápočtu, zadání metodických výstupů a seminárních prací;vždy v úvodu hodiny 5 minut teorie názvosloví cvičení prostných, rytmická a taneční průprava, country tance2. Metodické výstupy studentů - vedení části hodiny - zpevňování, šplh, nácvik kotoulů vpřed i vzad, stoj na hlavě, svíčka?3. Akrobacie - tvorba akrobatických řad, stoj na rukou, přemet stranou4. Přeskok - odrazová průprava, skoky prosté roznožka, výskok do vzporu dřepmo a seskok prohnutě, skrčka5. Hrazda - přešvihy skrčmo vpřed i vzad, svis vznesmo, svis střemhlav, výmyk, sešin6. Kruhy - houpání s obraty, přeskok - kotoul vpřed přes bednu nadél7. Rovnováha - lavičky, kladinky8. RG - jednoduché tanečky, ukončení metodických výstupů9. Nácvik pohybových dovedností v RG - jednoduché lidové tance ve třídobém a čtyřdobém taktu, skoky10. Cvičení s náčiním - švihadlo, základní přeskoky, technika cvičení11. Cvičení s náčiním - obruč12. Cvičení s náčiním - míč, kužele13. Cvičení s náčiním - stuha, závoj (šátek), test z názvosloví14. Zápočtové sestavičky na vybranou hudební předlohu (cvičení s náčiním), udělení zápočtů

Získané způsobilosti

Student zná správnou dopomoc u jednotlivých gymnastických cvičení, orientuje se v gymnastickém názvosloví, dokáže sestavit a vést rozcvičení s hudbou, jeho pohyb je v souladu s hudební předlohou, dokáže tvořivě použít své znalosti a dovednosti z oblasti rytmiky a cvičení s náčiním při tvorbě pohybových skladeb.

Literatura

Krapková, H. Rytmická gymnastika a současné gymnastické aktivity s hudbou ve školní tělesené výchově. Olomouc, FTKUP. 1995. Kostková, J. Rytmická gymnastika, Olymia, Praha. 1990. Miklánková, L. Tělesná výchova na 1. stupni ZŠ (základní gymnastika). Olomouc UP, 2005. Appelt,K.,Libra,M.,Stejskalová,I. Základy názvosloví tělesných cvičení. Praha: Palestra. 2004.

Požadavky

aktivní účast v hodinách 75%- mikrovýstup - cvičení s hudbou (rozcvičení)- metodický výstup - vedení části hodiny- předvedení krátké sestavičky s vybraným náčiním na hudební předlohu - 16 taktů- seminární práce - příprava na celou vyučovací jednotku- test z názvosloví cvičených prostných

Garant

PaedDr. Jaroslava Tenglová

Vyučující

PaedDr. Jaroslava Tenglová