Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika zimních poh.aktivit (KTS / TDZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TDZP - Teorie a didaktika zimních poh.aktivit, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. den: Rozřazení do družstev, nácvik základních dovedností (nošení, nazouvání, sjíždění a brzdění).2. den: Nácvik sjíždění do roviny a smýkaných oblouků.3. den: Nácvik jízdy na vleku a sjíždění prudších svahů.4. den: Nácvik řezaných oblouků.5. den: Nácvik klasické běžecké techniky.6. den: Nácvik běžecké techniky bruslení.7. den: Celodenní výlet.

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu bude schopen samostatně organizovat a vést lyžařské kurzy. Dále bude schopen sestavit program lyžařského výcviku tak, aby odpovídal potřebám dětí mladšího školního věku.

Literatura

Dvořák, F., Mašková, L. Česká škola lyžování. Běh na lyžích, SL ČR, Praha. 1997. Příbramský, M. a kol. Česká škola lyžování. Sjíždění a zatáčení na lyžích, SL ČR, Praha. 1996. Šebrle, Z. Lyžování na 1. stupni základní školy, PF JU, České Budějovice. 1988. Treml, J. Malá škola lyžování, Olympia, Praha. 1984.

Požadavky

Aktivní účast v kurzu, teoretický test, základní lyžařské dovednosti ze sjíždění a běhu na lyžích.

Garant

doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr HavelMgr. Alena LundákováPhDr. Renata Malátová, Ph.D.