Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika házené III (KTS / THÁ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / THÁ3 - Teorie a didaktika házené III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Nácvik pozorování a záznamu frekvence a kvality HČJ, HK, HS ( herních činností jednotlivce, herních kombinací a herních systémů). Utkání jako prostředek pro stanovení dalšího postupu nácviku. Pozorování a záznam HČJ ( 4 posluchači), rozhodování, vedení zápisu o utkání3.-4. Výstupy posluchačů ( pozorovatelů z minulé hodiny). Obsah výstupu stanoven na základě odpozorovaných skutečností5.-6. Průpravná cvičení v házené ( přihrávání, uvolňování hráče s míčem, střelba)Utkání s pozorováním a sledováním frekvence a kvality užitých HK, rozhodování,vedení zápisu o utkání7.-8. Mikrovýstupy posluchačů ( 4 pozorovatelé z minulé hodiny) - obsah výstupu acvičení stanovena na základě diagnózy z minulého utkání9.-10. Herní cvičení v házené. Utkání s pozorováním nedostatků v aplikaci útočných a obranných systémů hry, rozhodování, vedení zápisu o utkání11.-12.Mikrovýstupy 4 posluchačů ( pozorovatelů z minulé hodiny) na odstraněnínedostatků u herních systémů - útočné systémy ( 2 výstupy), obranné systémy(2 výstupy)13.-14. Průpravné hry v házené. Utkání s rozhodováním a vedením zápisu o utkání, vedení družstva v utkání

Získané způsobilosti

Student po absolvování tohoto předmětu bude schopen organizovat a vést vyučování házené na daném stupni školy

Literatura

TŮMA,M., TKADLEC,J. Házená. Praha: Grada, 2002. Jančálek, S. a kol. Házená - teorie a didaktika, SPN, Praha. 1978. Šafaříková, J. Házená, NS Svoboda. 1998. Šafaříková, J., Táborský, F. Malá škola házené, Olympia, Praha. 1986. Pravidla házené, ČSH ČSTV, Praha. 2005.

Požadavky

Písemná příprava na vyučovací jednotku, výstupy posluchačů a jejich hodnocení

Garant

Mgr. Petr Havel

Vyučující

Mgr. Petr Havel