Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika volejbalu III (KTS / TVO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TVO3 - Teorie a didaktika volejbalu III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Plán výuky, podmínky zápočtu, rozdělení pedagogických výstupů, zadání témat pro seminárních prací.2. T: systematika a pravidla volejbalu3. D: odbíjení jednoruč spodem a vrchem.4. D: odbíjení obouruč spodem a vrchem.5. D: Nácvik přihrávky, hra6. D: Nácvik nahrávky, hra7. D: Nácvik útočného úderu. Hra.8. D: Diagnostika HČJ9. D: Nácvik blokování - jednoblok, dvojblok. Hra.10. D: Nácvik HČJ - vybírání a vykrývání vlastního smečaře. Hra - činnost rozhodčích.11. T: Hodnocení herního výkonu hráče v utkání. Hra-hodnocení.12. D: útočné HK - bez signálu, na signál.obranné HK - postavení proti podání, postavení proti útoku.13. D speciální volejbalové testy pohybových schopností14. Hra s rozhodováním a zápisem.

Získané způsobilosti

Didaktika herních čiností jednotlivce, metodika nácviku jednotlivých způsobů odbíjení, schopnost řešení základních herních problémů z hlediska pravidel a taktiky.

Literatura

Pravidla volejbalu. Přerov: Tabara, 2001. Buchtel,J. Teorie a didaktika volejbalu. Praha: Karolinum. Haník,Z., Lehnert,M. Volejbal 1. Praha: ČVS. Haník, Z., Lehnert, M. Volejbal 2. Praha: ČVS. Přidal,V. Volejbal-herní výkon. Bratislava: SFV.

Požadavky

Znalost didaktiky, pravidel a systematiky volejbalu. Zvládnutí herních činností jednotlivce. Znalost pravidel a systematiky volejbalu. Řízení utkání a hra.Zvládnutí základů odbíjení obouruč vrchem, obouruč spodem, jednoruč vrchem a spodem, znalost pravidel a systematiky volejbalu.

Garant

Mgr. Zdeněk Tomšíček

Vyučující

Mgr. Zdeněk Tomšíček