Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerobik - výběrový (KTS / VAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / VAE - Aerobik - výběrový, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky. Poslech hudby (BPM).2. Nácvik techniky základních kroků nízkého aerobiku (low-impact).3. Procvičení zákl. Kroků - tvorba choreografie, porozumění cueingu.4. Nácvik aerobik mix sestavy (důraz na skladbu hodin v aerobiku).5. Zahřátí, cvičení na fittnessballech.6. Aerobik mix- sestava.7. Strečink - základní principy protahování. Základní sestava Pilates.8. Bodystyling.9. Aerobik mix - sestava.10. Cvičení s gumou. Pitný režim11. Aerobik - sestava a opakování správné techniky jednotlivých kroků v aerobiku.12. Sestavení bloku rozcvičky v aerobiku ve skupinách a následné předvedení.13. Dokončení předvádění nacvičeného bloku ve skupinách.14. Udělování zápočtů.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen navštěvovat lekce aerobiku pro pokročilé a sám by měl být schopen vytvořit jednoduchou choreografii.

Literatura

Skopová,M., Beránková,J. Aerobik-kompletní průvodce.Praha: Grada. 2008. Blahušová, E.:. Group exercise manual. Praha: Grada. 2006. Craig,C. Pilates na míči. Praha: Pragma. 2005. Jarkovská,H.,Jarkovská, J. Posilování s vlastním tělem. Praha: Grada. Buzková, K.:. Strečink. Praha: Grada. 2006.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, vytvoření jednoduché choreografie aerobního bloku.

Garant

Mgr. Vendula Kopřivová

Vyučující

Mgr. Vendula Kopřivová