Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výběrový kurz kanoistiky na divoké vodě (KTS / VKKDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / VKKDV - Výběrový kurz kanoistiky na divoké vodě, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. den: Poučení o bezpečnosti při výuce na USD České Vrbné, technika jízdy naC2 a raftu, nácvik záchrany a dopomoci na divoké vodě.2. den: Technika jízdy na C2 a raftu3. den: Technika jízdy na K14. den: Základy vodního slalomu, seznámení s nástavbovými prvky jízdy na K1(eskymácký obrat, základy freestyle rodea...)5. den: Plnění zápočtových požadavků - předvedení techniky jízdy na slalomové trati

Získané způsobilosti

Student absolvováním kurzu získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti kanoistiky na divoké vodě (ovládání K1, C2 a raftu), bude schopen technicky správně předvést základní prvky ovládání plavidla na proudící a divoké vodě (nájezd a výjezd z proudu, přejezd proudu, průjezd vodního válce...).

Literatura

Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P.:. Kanoistika. Praha: Grada. 2001. Bílý, M.:. Komplexní analýza techniky pádlování a jízdy na divoké vodě. Praha: UK FTVS. 2002. Roleček, L. a kol.:. Pravidla kanoistiky na divokých vodách. Praha: ČSKDV. Svoboda, M.:. voda. Brno: Kolektiv autorů. 2007. Škranc, J.:. Záchrana ve vodní turistice. Praha: Sportpropag. 1986. Boháč, J.:. 80 let kanoistiky v českých zemích. Praha: ČSK. 1993.

Požadavky

Zvládnutí základních kanoistických dovedností (ovládání K1, C2 a raftu v proudící a divoké vodě do stupně obtížnosti WW III), teoretické znalosti z oblasti pravidel vodního slalomu a vodní záchrany.

Garant

Mgr. Martin Buchtel

Vyučující

Mgr. Martin Buchtel