Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení ze sportovního tréninku (KTS / VST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / VST - Cvičení ze sportovního tréninku, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Stanovení cíle ve sportovním tréninku, výběr sportovní disciplíny.2. Plánování v jednotlivých sportovních disciplínách, odlišnosti ve stavbě tréninku.3. Základy a metody tréninku síly.4. Základy a metody tréninku vytrvalosti.5. Základy a metody tréninku rychlosti.6. Základy a metody rozvoje rychlostní vytrvalosti.7. Základy a metody rozvoje pohyblivosti.8. Životospráva sportovce, hygiena, výživa.9. Sociologie sportu.10. Technické pomůcky ve sportovním tréninku.11. Kolektivní sportovní výkon a jeho dosažení.12. Rozbor sportovního výkonu ve vybraných druzích sportu.13. Záznam a rozbor tepové frekvence během rychlostního a vytrvalostního zatížení.14. Plánování tréninkového procesu.

Získané způsobilosti

Samostatně plánovat a vést pohybové programy zaměřené na rozvoj pohybových schopností a učení se pohybovým dovednostem.

Literatura

Perič, T. Sportovní příprava dětí. Praha: Grada. 2004. Dovalil, J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha: Olympia. 2005. Novosad J. a kol. Základy sportovního tréninku. Olomouc. 1996.

Požadavky

Teoretické znalosti a praktické dovednosti dané problematiky v rozsahu probrané látky a studijní literatury.

Garant

PhDr. Radek Vobr, Ph.D.