Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy aerobiku (KTS / ZAER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ZAER - Základy aerobiku, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s náplní výuky, zápočtovými požadavky.2. Zásobník základních kroků nízkého aerobiku-nácvik správné techniky.3. Zásobník základních kroků vysokého aerobiku-nácvik správné techniky.4. Hudba, hudebně pohybové vztahy,procvičování základních kroků s hud.doprovodem.5. Technika změny pravé/levé strany, funkce "měniče".6. Procvičování základních kroků s doprovodnými pohyby paží,pohybové koordinace.7. Spojování základních kroků do vazeb v návaznosti na hudební doprovod, hudební blok.8. Ukázka dětského aerobiku.9. Pohybové hry se zapojením prvků aerobiku.10. Lekce aerobik mix-zahřátí,prestrečink,aerobní blok,zklidnění,závěrečný strečink.11. Lekce bodystyling-zahřátí, prestrečink,aerobní blok,zklidnění,posilovací blok,závěrečný strečink.12. Příprava zápočtové choreografie.13. Nácvik zápočtové choreografie.14. Nácvik zápočtové choreografie.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu si prakticky osvojí základní kroky aerobiku, hlavní zásady pro stavbu a vedení lekcí pro dospělé i děti a v návaznosti na to by měl být schopen navštěvovat lekce aerobiku.Úspěšné absolvování předmětu ZAER je podmiňující pro předmět ZAER2.

Literatura

Skopová,M., Beránková,J. Aerobik-kompletní průvodce.Praha: Grada. 2008. Blahušová, E.:. Group exercise manual. Praha: Grada. 2006. Craig,C. Pilates na míči. Praha: Pragma. 2005. Jarkovská,H.,Jarkovská, J. Posilování s vlastním tělem. Praha: Grada. Buzková, K.:. Strečink. Praha: Grada. 2006.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce. Zvládnutí správné techniky kroků, orientace v hudbě, terminologii v aerobiku a cueingu . Sestavení vlastní choreografie, její písemná příprava, předvedení na hudební doprovod.

Garant

Mgr. Petra Fišerová

Vyučující

Mgr. Petra FišerováMgr. Dominika HýskováMgr. Petra Karvánková, Ph.D.