Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické základy TV a sportu (KTS / ZPSTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ZPSTV - Praktické základy TV a sportu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Zásady správného držení těla.3.-4. Dělení gymnastiky, základní postoje a pohyby.5.-6. Cvičení jednotlivce - horní končetiny - pohyblivost.7.-8. Cvičení jednotlivce - horní končetiny - síla.9.-10. Cvičení jednotlivce - trup - pohyblivost.11.-12. Cvičení jednotlivce - trup - síla.13.-14. Cvičení jednotlivce - dolní končetiny - pohyblivost.15.-16. Cvičení jednotlivce - dolní končetiny - síla.17.-18. Cviky nervosvalové koordinace, cviky uvolňovací a cviky rovnováhy.19.-20. Cvičení s náčiním, krátké švihadlo, krátké tyče.21.-22. Cvičení s náčiním, plné míče.23.-24. Cvičení s náčiním, činky.25.-26. Cvičení s využitím nářadí, lavičky, žebřiny.27.-28. Příklad sestavení úvodní a průpravné části hodiny.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické i praktické znalosti ze základní gymnastiky a bude schopen použít metodicky utříděné prostředky základní gymnastiky.

Literatura

Neuman, J.:. Cvičení a testy obratnosti, vytrvalosti a síly. Praha: Portál. 2003. Krištofič, J.:. Gymnastická průprava sportovce. Praha: Grada. 2004. Krištofič, J.:. Gymnastika pro kondiční a zdravotní účely. Praha: ISV nakladatelství. 2000. Hájková, J.:. Základní gymnastika. Praha: Karolinum. 2002. Skopová, M., & Zítko, M.:. Základní gymnastika. Praha: Karolinum. 2005.

Požadavky

Aktivní účast na hodinách. Praktické zvládnutí cvičení jednotlivce bez náčiní a nářadí. Praktické zvládnutí cvičení dvojic, cvičení s náčiním a nářadím. Záznam 4 cvičení z každé probrané lekce. Zvládnutí praktického kontrolního testu.

Garant

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Gustav Bago, Ph.D.Mgr. Dominika HýskováPaedDr. Jaroslava TenglováMgr. Petr Vaněk