Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní úpoly (KTS / ZÚP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ZÚP - Základní úpoly, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní informace k výuce úpolů během semestru i studia. Doporučená literatura. Systematika úpolových disciplin. Materiální vybavení a oblečení. Etiketa. Zápočtové požadavky a zadání seminárních prací.2. Průpravné úpoly - úpolové přetahy. Dýchání v úpolových disciplinách.3. Nácvik pádu vzad přes rameno.4. Úpolové přetlaky. Opakování pádu vzad a nácvik pádu vpřed přes rameno.5. Opakování pádu vpřed. Nácvik pádu stranou skulením. Úhozy paží - význam.6. Postoje a pohyby v postojích / aikido, karate, judo /7. Úpolové odpory a hry. Jiné druhy pádů vpřed, vzad a stranou skulením.8. Úpolové hry s využitím nářadí a náčiní. Pády přímé, základní principy a bezpečnost.9. Judo- základní informace. Systematika judo Základní principy porazů.10. Cvičení na zemi, techniky znehybnění - držení škrcení, páčení.11. Základy karate - kihon , dýchání v karate.12. Karate kihon - pohyby v postojích, kryty a údery pažemi, základní cvičení pro kopy13. Základy aikido - průpravná cvičení., postoje a pohyby,základní techniky,dýchání,14. Zápočty.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá teoretické znalosti z teorie, bude schopen předvést základní pohybové dovednosti

Literatura

Kudo, K. Dynamic Judo (2vols.), Japan publications Trading Co Ltd, Tokyo. 1968. Nakayama, M. Dynamické karate. Praha, NV. 1991. Fojtík, I. Tchaj-ťi Čchuan a pa tuan Ťin, Naše Vojsko, Praha. 1996. Saito, M. Traditional Aikido. Vol. V. Training Works Wonders, Tokyo. 1978. Fojtík, I. - Michalov, L. Úpolové sporty a umění I. Skripta, PF JU České Budějovice 1996. (134 stran).

Požadavky

Aktivní účast v lekcích, znalost probrané tématiky,teorie a.praktických dovedností úpolů.

Garant

PaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dominika HýskováPaedDr. Ludvík Michalov, Ph.D.Pavel Václavík