Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akt II (KVV / AKTU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AKTU2 - Akt II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Svaly a plastika hlavy. Celkový tvar a členění. Studijní kresba skeletu hlavy en face.2. Konstrukce hlavy- profil, poloprofil.3. Kresba hlavy - tvarové zkratky, dynamika kresebné zkratky.4. Plastika skeletu a svalové soustavy pohybového aparátu -horní končetina.5. Plastika skeletu a svalové soustavy pohybového aparátu - dolní končetina.6. Plastika skeletu a svalové soustavy - pažní a ramenní pletenec.7. Plastika skeletu a svalové soustavy - hrudní skelet.8. Plastika skeletu a svalové soustavy - zádové partie.9. Plastika skeletu a svalové soustavy stojící postavy (přední, boční a zadní pohled).10. Plastika skeletu a svalové soustavy sedící postavy (přední, boční pohled).11. Plastika skeletu a svalové soustavy ležící postavy (zkratka a deformace tkání).12. Plastika skeletu a svalové soustavy ležící postavy (perspektivní zkratka).13. Plastika skeletu a svalové soustavy postavy v dynamické pozici akce.14. Plastika skeletu a svalové soustavy postavy v pohybu (zkratky).

Získané způsobilosti

Absolvent bude v návaznosti na teoretické studium seznámen s plastikou skeletu a svalového systému.

Literatura

BALEKA, Jan:. Výtvarné umění- výkladový slovník. Praha: Academia, 1997. 429 s. ISBN 80-200-0609-5. Zrzavý, J. Anatomie pro výtvarníky, Avicenum Praha 1977. 1977. Zrzavý, J. Anatomie pro výtvarníky, SZN, Praha. 1957. Constance, D.:. Jak kreslit lidské tělo: anatomie, proporce, rovnováha, pohyb, světlo, kompozice. Praha 2002.

Požadavky

Zkouška praktická souhrnná (kresby aktu a lidského těla) výtvarná kompozice

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr BrožkaMgr. Tomáš Marek