Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akt III (KVV / AKTU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AKTU3 - Akt III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Stojící figura - klasický kontrapost.2. Stojící figura - proporčnost postavy a historické kánony.3. Figura stojící, sedící, ležící v perspektivních zkratkách.4. Lidské tělo a mechanika aktivního pohybu.5. Pohybové zkratky figury v akci.6. Kresba lidského těla z hlediska somatické typologie.7. Plastika skeletu a svalové soustavy postavy z hlediska rozdílnosti pohlaví.8. Plastika skeletu a svalové soustavy postavy z hlediska vývojových proměn.9. Změny plastiky skeletu a svalové soustavy podmíněné stárnutím organismu.10. Změny plastiky skeletu a svalové soustavy podmíněné zdravotním stavem.11. Plastika mimiky jako projev psychologického stavu.12. Ruka a její tvar z hlediska vyjádření psychologie člověka (typy...13. Člověk a nástroj.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen vnímání lidského těla ve vztahu k typologii, zdravotnímu stavu a ostatním kritériím individualizace figury.

Literatura

BALEKA, Jan:. Výtvarné umění- výkladový slovník. Praha: Academia, 1997. 429 s. ISBN 80-200-0609-5. Vigué, J.:. Akty: kompletní průvodce kresbou a malbou aktů. Praha 2005. Feneis, H., Daubner, W. Anatomický obrazový slovník. Praha, GRADA, 2006. ISBN 80-7169-197-6.Zrzavý, J. Anatomie pro výtvarníky, Avicenum Praha 1977. 1977. Pavlíková-Tomanová, S. Anatomie pro výtvarníky: dynamika lidských forem. Praha 2005. Constance, D. Jak kreslit lidské tělo: anatomie, proporce, rovnováha, pohyb, světlo, kompozice. Praha 2002;.

Požadavky

Zkouška - praktická souhrnná, realizování kresby individualizovaného pojetí s tvůrčím výsledkem.

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr BrožkaRoman Kubička, akad. mal.