Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akt IV (KVV / AKTU4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AKTU4 - Akt IV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mužský (ženský) stojící akt v (mírném) kontrapostu - různé úhly.2. Mužský (ženský) stojící akt v předklonu (úklonu).3. Mužský (ženský) stojící akt s rotací trupu.4. Mužský (ženský) stojící akt s kyfotickým obloukem.5. Mužský (ženský) stojící akt se vzpažením. Stoj na jedné končetině.6. Mužský (ženský) akt v klecích (s podporou, bez podpory).7. Mužský (ženský) sedící akt - plastika zad (boku). Rotace trupu.8. Mužský (ženský) akt ležící (pololežící) na boku, zádech, břiše.9. Mužský (ženský) akt v zastaveném (aktivním) pohybu.10. Speciální anatomie růstového období - dílčí studie.11. Speciální anatomie stáří - dílčí studie.12. Historie a metody plastické anatomie.13. Estetické představy (dobové) o lidském těle.14. Rekonstrukce plastičnosti figury v dílech starého umění (antika, středověk, baroko atp.).

Získané způsobilosti

Absolvent prohloubí své praktické zkušenosti s plastikou lidského těla v složitých statických i pohybových konfiguracích.

Literatura

BALEKA, Jan:. Výtvarné umění- výkladový slovník. Praha: Academia, 1997. 429 s. ISBN 80-200-0609-5. Feneis, H., Daubner, W. Anatomický obrazový slovník. Praha, GRADA, 2006. ISBN 80-7169-197-6.Pavlíková-Tomanová, S. Anatomie pro výtvarníky: dynamika lidských forem. Praha 2005. Zrzavý, J. Anatomie pro výtvarníky. Praha, Avicenum. 1977. Zrzavý, J. Anatomie pro výtvarníky. Praha, SPN. 1957. Teissig, K. Technika kresby. Praha, Avicenum. 1988.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích a samostatné pojetí charakteru kresby ve výtvarné orientaci a způsobů zpracování.

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr BrožkaRoman Kubička, akad. mal.Mgr. Josef Lorenc