Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akční tvorba (KVV / AMAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AMAZ - Akční tvorba, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení studentů s možnostmi a praktickým využitím Akční tvorby.Prezentace a konzultace kreativních nápadů studentů a zadání termínu jejich realizacePříprava na realizaci na akční prezentaci /Vytvoření tvůrčích skupin a jednotlivců/Vlastní realizace a prezentace vybrané akce.Tyto úkoly se opakují periodicky po měsících v průběhu semestru.

Získané způsobilosti

Akční tvorba je zaměřená na vytváření akčních seminářů v prostoru pro kreativní myšlení aktérů seminářů ve všech žánrech výtvarné tvorby.Vytváří prostor pro vlastní realizaci nápadů pomocí artefaktů jednotlivých studentů nebo skupin, kteří jsou připravováni k samostatné výtvarné tvorbě.

Literatura

Knížák, Milan. Akce, po kterých zbyla alespoň dokumentace, Gallery, Praha. 2000. Morganová, Pavlína. Akční umění, Votobia, Olomouc. 1999. Braun, Kerstin. Der Wiener Aktionismus, Böhlau, Wien. 1999.

Požadavky

Využití celého spektra neomezeného počtu materiálů a výtvarných technik, které umožňují experimentovat v prostorách interiérů nebo exteriérů, ale vždy kontextu s vybraným obsahem.

Garant

MgA. Petr Brožka