Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektonické studie (KVV / ASU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ASU - Architektonické studie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Seznámení s problematikou a ukázky profesionálních a studentských projektových studií3.Výběr tématu studie4.-5. Základní orientace v dané tématice (rekonstrukce menších zón historického jádra, řešení interiéru a exteriéru výtvarný mdílem, např. objemový objekt, tapiserie, billboard, design drobné architektury, radikální zásahy do konceptu stávající architektury apod.).6.-13. Konzultace v seminářích dle individuální práce14. Závěrečná obhajoba prací, udělení zápočtu

Získané způsobilosti

Absolvent dokáže zpracovat projektovou studii v architektonickém prostoru.

Literatura

CHODURA, R. (1995). Historická architektura v seminární praxi. České Budějovice PF JU. ISBN 80-7040-118-4. 103 stran. VAVERKA, J. a kol. (2001). Nové kostely a kaple z konce 20. století v České republice. Kostelní Vydří Karmelitské nakladatelství. ISBN 80-7192-539-X. 435 stran. KRATOCHVÍL, P. (2011). Současná architektura a její témata. Praha Paseka. ISBN 978-80-7432-110-8. 203 stran. Architektonické studie realizované/ nerealizované. Časopisy. Zlatý řez, Stavba, Umění, Památková péče, Pamiatky.

Požadavky

Syntéza teoretických poznatků a praktické řešení zadaných úkolů.

Garant

doc. PaedDr. Radko Chodura, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Radko Chodura, CSc.