Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika I (KVV / GRAU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / GRAU1 - Grafika I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s problematikou a materiálním zabezpečením práce2. Grafické pomůcky, příprava skic, návrhy3. Vytváření grafických předloh pro tisk z výšky4. Monotyp a tisk5. Technika rytí a výběr materiálu a papíru6. Vytvoření matrice lina na zadané téma7. Tisk grafického listu - linoryt, způsob reprodukce8. Realizace tisku na formát9. Žánrová tematika - kresba10. Příprava kreseb pro techniku suchá jehla11. Rytí suché jehly - plech (další rytí plast, folie atp.)12. Tisk suché jehly - hlubotiskové techniky13. Hodnocení činnosti a opakování vytvořených grafických prací z výšky a z hloubky14. Závěr: principy a základy úpravy grafických listů (adjustace)

Získané způsobilosti

Osvojení základů grafické tvorby a technik tisku z výšky a z hloubky včetně znalostí teorie jejich provádění.

Literatura

Bouda, C. Grafické techniky. Praha 1988. Marko, J. O grafice. Janoušek, D. O grafické kompozici (skriptum). Krejča, A. Techniky grafického umění.

Požadavky

Účast v seminářích, předložení určeného počtu prací a odevzdání vzorů tisků v seminárních pracích. Odevzdání domácích prací.

Garant

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.

Vyučující

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.