Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika III (KVV / GRAU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / GRAU3 - Grafika III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Materiálová a skicová příprava2. Příprava hlubotiskových plechů3. Kreslířská činnost cyklu grafik4. Stylizační příprava z kompozice cyklu5. Provedení grafického cyklu v materiálu kovu6. Tisk kovových plechů7. Prostor pro experiment tisku a řešení kombinací8. Formy tisku - slepotisk ze štočku, monotypový tisk9. Grafická úprava, formáty adjustace10. Přetisky a materiálový tisk11. Hodnocení prací a rekapitulace činností12. Doplňkový a individualizovaný tisk v ostatních tvůrčích záměrech13. Pohovor teorie z otázek praxe14. Závěr -grafická praxe

Získané způsobilosti

Samostatné vytváření práce v grafických technikách soustředěnou do tématického grafického cyklu se zaměřením na hlubotisk a kombinaci grafických postupů.

Literatura

Rambousek, J. Dřevořez, dřevoryt a příbuzné techniky. Marko, J. O grafice. Janoušek, D. O grafické kompozici (skriptum). Fikari, R. Přehled grafických technik. Praha 2003. Rambousek, J. Slovník a receptář malíře, grafika. Dvořák, F. Současné Ex Libris. Krejča, A. Techniky grafického umění. Slánský, B. Technologie grafiky (sešitové vydání).

Požadavky

Účast v seminářích, odevzdání vzoru tisků grafického souboru finálního cyklu, znalosti teorie a grafické praxe.

Garant

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.

Vyučující

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.doc. Ludvík Vacek, akad. mal.