Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intermediální tvorba I (KVV / ITZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / ITZ1 - Intermediální tvorba I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminářů:- obecná problematika kompozice- dynamika tvaru a kompozice-vizuální a psychologický účinek tvaru a kompozice- automatismus v abstraktní malbě- mandala- mandala II- expresivní abstrakce- akční malba- pastózní užití barev- geometrická abstrakce- geometrická abstrakce II- dekorativní a procesuální malba- přesahy abstraktní malby do dalších médií- gesto jako prostředek vymezení a zprostředkování obsahu

Získané způsobilosti

Výtvarné uvažování v kontextu kompozice, funkce barev a autenticity projevu.

Literatura

WORRINGER, Wilhelm. Abstrakce a vcítění. Triáda, 2001. GOLDING, John. Cesty k abstaktnímu umění. Barrister & Principal, 2002. GLADWELL, Malcolm. Mžik - Jak myslet bez přemýšlení. Dokořán, 2007. SCRUTON, Roger. Estetické porozumění, Barrister & Principal, 2004. MONDRIAN, Piet. Lidem budoucnosti, Triáda, 2002. PETŘÍČEK, Miroslav. Myšlení obrazem. Praha: Hermann a synové, 2009. KANDINSKY, Vasilly. O duchovnosti v umění, Triáda, 1998. GOMBRICH E. H. Umění a iluze. Praha 1985. MATISSE, Henri. Umění rovnováhy. Československý spisovatel, 1961.

Požadavky

Soustředěná práce s důrazem na citlivost k barevnosti a optickým kvalitám výtvarného díla.

Garant

MgA. Petr Brožka