Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kreslířská tvorba (KVV / KRTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / KRTV - Kreslířská tvorba, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava práce na souboru volných kreseb různých forem a námětů.2. Vytváření volného kresebného cyklu.3. Individuální program kreslířského záměru na zvolené téma4. Určení a kombinace technik a formátová velikost kreseb5. Volný přepis kreseb realizace6. Aplikace technik kresby v námětech7. Korektura a rozpracovanost prací8. Domácí tvorba a úkoly kreseb osobní povahy9. Prostorové studie10. Návrhové formy kresby a design11. Grafická kresba12. Variace kresby13. Rekapitulace prací a kresebných činností14. Hodnocení kresebných prací

Získané způsobilosti

Student dokáže vytvářet kresbu jako svébytný a samostatný výtvarný projekt.Je způsobilý vyjádřit tvůrčí formou obsah námětů a různými výrazovými možnostmi kresby.

Literatura

Hošková, S. Současná kresba. Teisig, K. Techniky kresby. Drvota, J. Tvorba a osobnost. Chalupecký, J. Umění dnes. Rusek, L. Umění kresby.Olomouc 2003. Panovski, E. Význam ve výtvarném umění. Bronovski, J. Vzestup člověka.

Požadavky

Účast na seminářích, předložení kresebných prací na zvoleném tématu úlohy semestru a domácích prací v technikách kresby. Znalost teorie a technik klasické kresby a užití jejich materiálů k výtvarnému vyjádření. Kombinace výrazu kresebnosti se zaměřením pro ostatní disciplíny.

Garant

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.

Vyučující

doc. Ludvík Vacek, akad. mal.