Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malba II (KVV / MALU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / MALU2 - Malba II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zlatý řez a brána harmonie - konstrukce a tvorba klíčových významových os v obrazové ploše.2. Osnova klíčových bodů významové efektivity jako výsledek dělení plochy zlatým řezem.3. Významové efektivní body kompozice jako bezděční nositelé psychologických významů.4. Významové (klíčové) body v pravoúhlé kompozici. Psychologický princip dobrého tvaru.5. Kompozice výtvarného díla jako nositelka sdělení a obsahů.6. Kompozice pravoúhlá - možnosti a varianty použití v současné malbě.7. Dynamické kompoziční systémy - nositelky osobních psychologických obsahů.8. Dekolorace a redukovaná barevná škála - nositel psycholog. významu a obsahu.9. Expresivita a barevná a tvarová nadsázka (zkratka).10. Principy kompenzace a konkurence atp. v komponovaném malířském díle.11. Plány a jejich význam při výstavbě prostoru výtvarného díla.12. Rytmus a poměrnost jako základní prostředek výstavby a kompozice díla.13. Koloristické a valérové řešení jako způsob vyjádření individuality.14. Gestualita jako výraz dynamiky osobnostního ustrojení tvůrce.

Získané způsobilosti

Absolvent získá teoretickou i praktickou zkušenost s kompozicí jako tradičním a efektivním systémem dřívější i současné výtvarné umělecké tvorby.

Literatura

Cennini, C. Kniha o umění středověku. SNHLHV, Praha. 1946. Hégr, M. Technika malířského umění. Umělecká beseda 1991. 1991. Losos, L. Techniky malby. Praha. 1994. Parramón, J. M. Teorie barev. Svojtka a Vašut. 1995. Frayling, C. - R. U. D. mer. The Art pack. Parramón, J. M. Velká kniha o akvarelu. Svojtka a Vašut. 1995. Parramón, J. M. Velká kniha o portrétu. Svojtka a Vašut. 1996.

Požadavky

Absolvování MALU 1.

Garant

MgA. Petr Brožka

Vyučující

MgA. Petr Brožka